Trondheim, Norges beste studentby?

6d185cb5_1903_43a6_bd2b_9771c44d25bc_3c270880-a51d-4199-a673-021a21c8d2a9.jpg

NIDELVA I TRONDHEIM.
FOTOKNUT AAGE DAHL

Trondheim er kjent som Norges beste studentby. Det er kanskje ikke så rart, med tanke på den store studentmassen per innbygger, de varierte aktivitetene og ikke minst, de spennende studietilbudene.

Enten man er tilflytter til byen eller har oppvokst her, så vil studietilværelsen oppleves som noe spesielt. Det er mange fasiliteter, tilbud og severdigheter, som du som student kan bruke eller være med på. Mulighetene er mange.

Studentmiljøet i Trondheim er veldig engasjerende, noe som reflekteres av de mange studentorganisasjonene og arrangementene som drives av og for studenter.

Studentersamfundet

Studentersamfunnet er det store runde bygget i Trondheim. Det fungerer som et midtpunkt for studenttilværelsen, i og med at så mange studenter samles her.

Her finner du flere ulike barer, nattklubb, restaurant og kafé. I tillegg arrangeres det en rekke fester, konserter, kulturarrangementer, politiske debatter og mye mye mer.

På studentersamfunnet finnes det en rekke frivillige verv, og passer perfekt til deg som ønsker det. Over 1000 andre studenter gjør det allerede! Det finnes ulike stillinger, og du kan blant annet jobbe som bartender, DJ, innen fotografi, lyd og lys eller teater.

https://www.samfundet.no/

UKA

UKA er et av de største kulturelle bidragene i Trondheim. Denne kulturfestivalen arrangeres hvert 2. år, og det vil si at UKA-19 er neste som står for tur. Arrangementet blir avholdt i Oktober.

Arrangementene og konsertene under UKA er i verdensklasse. I fjor (2017), kom blant annet artister som Lorde, Future, Astrid S og Martin Garrix.

https://www.uka.no/

NTNUI

NTNUI er idrettsforeningen for studenter ved NTNU. Det er Norges største idrettsforening, og har med det også et meget variert tilbud. Uansett hvilken interesse du måtte ha, er det stor sannsynlighet for at du vil finne noe du liker her.

Tilbudet er variert, og du kan blant annet drive med fotball, handball, orientering, ishockey, ridning, karate, lacrosse, cheerleading og rumpeldunk; og det finner mye mye mer.

http://org.ntnu.no/ntnui/

ISFiT

ISFiT står for Den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim, og er verdens største tematiske studentfestival. Festivalen samler studenter fra over 100 land, og har som mål å skape dialog og vennskap på tvers av kulturelle grenser.

Under festivalen arrangeres det debatter, workshops og kulturelle innslag, som tar utgangspunkt i et definert tema. Det er forskjellige tema hver gang, og den neste festivalen vil inntreffe i februar 2019 med temaet migrasjon.

https://www.isfit.org/

Studenterhytta

I trondheim finnes det også en studenthytte, som drives av og for studenter. Hytta ligger i vakre omgivelser på Byåsen, og kan besøkes uansett årstid. Det passer perfekt å spise lunsj her, etter en gåtur i marka på sommerstid eller etter en skitur på vinteren.

https://www.studenterhytta.org/nb/velkommen/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s